Taze Yemek Yemek
Maslow’un ihtiyaç hiyerarşisine göre bu hayatta en çok ihtiyaç duyduğumuz aktivitelerden bir tanesi beslenmektir. Gün içerisinde çok aktif olunur ve bu aktiflik sonucunda bir enerji harcanır. Aynı zamanda vücut, her gün belli bir miktarda mineral ve enerjiyi organizmalar aracılığı ile kullanır. Günlük alınması gereken kalori miktarı 51 yaş üzeri erkekler için 2000 kalori, 51 yaş üzeri kadınlar için 1600 kalori, 31 – 50 yaş arası erkekler için 2200 kalori, 31 – 50 yaş arası kadınlar için 1800 kalori, 19 – 30 yaş arası erkekler için 2400 kalori, 19 – 30 yaş arası kadınlar için 2000 kalori, 14 – 18 yaş arası erkekler için 2200 kalori, 14 – 18 yaş arası kızlar için 1800 kalori, 9 – 13 yaş arası erkekler için 1800 kalori, 9 – 13 yaş kızlar için 1600 kalori, 4 – 8 yaş arası çocuklar için genel olarak 1200 ile 1400 kalori arası, 2 – 3 yaş arası çocuklar için genel olarak 1000 kaloridir. Bu kalori ihtiyacının karşılanma yolu da beslenmektir. Günümüzde birçok besin birçok yol ile tüketilebilir. Ancak besinlerin muhafaza edilmesi de sağlık açısından çok önemlidir. Bu yüzden buzdolabı hayatınıza girmiştir. Besinlerin bozulmaması, sürekli taze kalmasını buzdolabı sağlar. Meyve-sebze, süt ürünleri (peynir, yoğurt, kaymak, tereyağı vb.), kahvaltılıklar (reçel, zeytin,bal vb.), yumurta, hazır yemek gibi ürünler burada muhafaza edilir. Fakat bazı ürünler buzdolabının soğukluğunda muhafaza edilemez. Bu ürünlerin saklanması için insanların hayatına derin dondurucu girmiştir. Derin dondurucu çeşitleri kısaca ürünlerin sıfırın altında bir dereceyle muhafaza edilmesini sağlar. Böyle olması da ürünlerin uzun bir süre taze olarak saklanmasına olanak sağlar.
Derin Dondurucunun İşlevselliği
Günümüzde kullanılan beyaz eşyaların ayrı ayrı işlevleri vardır. Hepsi hayatı kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Derin dondurucu modelleri de hayatı en çok kolaylaştıran beyaz eşya türlerinden bir tanesidir. Kullanıldığı işlevleri üçe ayırmak gerekir: Uzun süre ürün saklamak, buz ve dondurmayı korumak; et, tavuk ve balık ürünlerini saklamak. Uzun süre ürün saklamanın mantığı mevsiminde yetişmeyen gıdaları mevsiminde alıp, mevsimi olmayan döneme kadar saklamaktır. Örneğin, organik hasat zamanı yazın olan domates, artık kış aylarında da belli başlı yöntemlerle hasat edilir. Ancak bunu tercih etmek istemeyen insanlar, domatesi yazın camlı derin dondurucuya depolar ve kışın da taze ürün ile beslenir. Yazın bol bol yapılan ve kavanozlarla saklanan menemenler de bu dondurucuda saklanır. Buz ve dondurma koruma ise en basit açıklanacak yöntemdir. Buz ve dondurmaları sıfırın altında bir sıcaklıkta saklamak gerekir. Buzdolabının üst katındaki “buzluk” diye tanımlanan mini derin dondurucularda saklanır. Et, tavuk ve balık ürünlerinde ise hem uzun süre saklama mantığı vardır hem de bozulmamasını önleme amacı vardır. Özellikle Kurban Bayramı’nda bir ailenin neredeyse birkaç aylık et ihtiyacı bir anda ellerine ulaşır. Bu etleri saklamak için sandık tipi derin dondurucuya ihtiyaç duyarız. Bu tipin saklama kapasitesi diğerlerine kıyasla daha fazladır. Üstten kapaklı derin dondurucu olan bu ürün fazla bir yüksekliğe kadar bir saklama imkanı sunar.
Derin Dondurucu Modelleri
Günümüzde her evin farklı boyutları, farklı nüfuzları vardır. Bu farklılıkların getirdiği ihtiyaçlar da farklılaşır. Bu yüzden beyaz eşyalar başka başka çeşitlere ayrılır. Derin dondurucu tavsiyeleri alırken bu çeşitliliği de göz önünde bulundurmak gerekir. Boyut olarak birçok fraksiyona ayrılır. Bazıları enine, bazıları ise boyuna daha büyüktür. Dikey derin dondurucu boyuna daha büyüktür. Neredeyse bir buzdolabı gibi tasarlanır. Alan kaybının minimum olduğu bu tür çekmeceli derin dondurucu özelliği taşır. Uzunluğuna göre 3 çekmeceli, 5 çekmeceli, 6 çekmeceli veya 7 çekmeceli derin dondurucu olabiliyor. Bu türe aynı zamanda dolap tipi derin dondurucu denir. Enine göre daha büyük olan modellere tezgah altı derin dondurucu örnek gösterilebilir. Bu tür diğerlerine kıyasla küçük derin dondurucu özelliği taşır. Eni boyuna oranla daha büyük olsa da mutfak tezgahının altında tıpkı bir çamaşır makinesi veya bulaşık makinesi gibi konumlanır. Bu türde de alan kaybı azdır. Evlerde çok yaygın olarak kullanılmasa da çift kapılı derin dondurucu da özellikle profesyonel mutfaklarda tercih edilir. Kapladığı alan diğer ürünlere kıyasla hayli fazladır. Dikey bir yapıya sahiptir. Uzunluğuna göre dört çekmeceli derin dondurucu olabilir. Günümüzde bu cihaza da önemli teknolojiler gelmiştir. No Frost çeşidi de diğer ürünlere kıyasla daha teknolojiktir. Bu modelin en büyük artısı cihazın içindeki karları eritme zorunluluğunun bulunmamasıdır. Bu kategorideki ürünlerin temizliğini yapmak kolay değildir çünkü yerine göre 150 lt-200 lt-300 lt-400 lt- 500 lt derin dondurucu bulunur. Temizliğini yapmak da zahmet ister. Bu eritme zorunluluğunun bulunmaması sebebiyle cihazın temizliği daha kolay bir şekilde yapılır. Bu ürünün temizliği bu ürünleri satın alan kullanıcıların en az bildiği konulardan biridir. Cihazı açtığınızda burnunuza hoş olmayan kokular geliyorsa temizlik vaktinin geldiğine işarettir. Temizleme işlemi ise son derece basittir. Temizlik öncesi cihazın güç kaynağı kapatılır. Sonrasında donuk gıdalar uygun bir yere saklanır. Eğer varsa içindeki buz parçaları el ile alınır ve içindeki su boşaltılır. Ardından bez yardımıyla silme uygulamasına başlayabilirsiniz.. Son aşamada temiz bir bezle kurulayabilir ve yiyecekleri yerlerine geri koyabilirsiniz. Bu işlem, dışarıda kalan donmuş gıdaların korunması için hızlı bir şekilde yapılmalıdır. Günümüzde bir evin iç dekorasyonuna paralel bir biçimde beyaz eşya tercihi yaygındır. Bu cihaz sadece beyaz renge sahip değildir. Evlerdeki isteğe göre, diğer eşyaların renk paletine göre gri derin dondurucu temin edebilirsiniz. Aynı zamanda mor, siyah, kırmızı gibi birçok renk tercih edebilirsiniz.
Bütçe Dostu Fırsatlar ile Derin Dondurucu Fiyatları
Beyaz eşya alırken işlevi ve özelliği kadar bütçeye uygunluğu da ölçüt alınır. Günümüzde bu ürün ciddi bir ihtiyaçtır. Buna göre de talep miktarı her geçen gün artar. Bu yüzden çok çeşitli ve her bütçeyi destekleyecek şekilde cihazlar üretilir. Fiyatını belirleyen bazı parametreler vardır. Bir beyaz eşyanın verimliliği harfler ve harflerin yanındaki artı işareti ile doğru orantılı bir biçimde değişir. A, b, c, d, e, f, g olarak 6 adet sınıfa ayrılır. A en yüksek verimliliği, g ise en düşük verimliliği temsil eder. Derin dondurucu fiyatları da bu harflerle doğru orantılı bir biçimde değişir. Derin dondurucu a+++ sınıfında ise en yüksek verimliliğe sahip sınıfa sahiptir. Derin dondurucu özellikleri bu sınıfa göre çeşitlilik kazanır. Derin dondurucu ucuz ise g sınıfına ait gibi bir genelleme söz konusu değildir. Sınıflar düştükçe harcanan enerji miktarı artar. Örneğin b sınıfı, 12 volt derin dondurucu özelliği taşır. Fiyatı belirleyen faktörler genellikle büyüklüğüdür. En ucuz derin dondurucu modelleri enine göre daha büyük olan modellerdir. Üç çekmeceli derin dondurucu en yaygın ucuz modeldir. Teknolojik ürünlerde fiyat aralığı çok fazladır. Çünkü günden güne gelişen bir sektörde maliyetler yeni ürünlerde bir anda artar. Bu fiyat aralığı bu kategoriyi de vurmuştur. Fiyat aralığı 5000- 557 bin lira aralığındadır. Bu cihazı beyaz eşya satan her mağazadan temin edebilirsiniz. Ayrıca derin dondurucu yorumlarını görmek isterseniz her türlü online alışveriş platformunu ziyaret edebilirsiniz. Derin dondurucu indirimlerini de arabunu’dan takip edebilirsiniz.